Pasta jajeczno - szynkowa

Przepis dnia 2008-12-08
Pasta jajeczno - szynkowa
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Patty
Prosto i szybko

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo, 4
  • Chuda szynka, 100 g
  • sok z cytryny, pół łyżeczki
  • śmietana, 4 łyżki
  • masło, 100 g
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ucieramy masło z sokiem z cytryny. Szynkę siekamy dość drobno. jaja siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szynki i masła. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

Komentarze do przepisu (4)

KonstaGangsta 08 grudnia 2008
a nie lepiej z majonezem?
Patty 08 grudnia 2008
Ja wolę z masłem
sikorka3 19 stycznia 2009
ja robiÄ
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka ugotowane na twardo, 4
  • Chuda szynka, 100 g
  • sok z cytryny, pół łyżeczki
  • śmietana, 4 łyżki
  • masło, 100 g
  • sól
  • pieprz
Składniki