Pasta jajeczna z twarogiem wędzonym i rzodkiewką

Przepis dnia 2018-03-16
Pasta jajeczna z twarogiem wędzonym i rzodkiewką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką + szczypiorkiem to mój najnowszy wynalazek. Doskonale sprawdza się do kanapek z dowolnym pieczywem. A jak pokroisz składniki nieco grubiej i pokruszysz twaróg, powstanie Ci pyszna sałatka! ;)

Przygotowanie

  1. Wykonanie to szybka sprawa. Jajka ugotowane na twardo obierz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i również posiekaj. Szczypiorek opłucz pod bieżącą wodą, otrzep z wody (lub osusz na ręczniku) i posiekaj. Wszystkie składniki pasty wymieszaj w misce, dopraw do smaku – ja mieszam widelcem, jednocześnie rozdrabniając twaróg. Przy okazji takiego rozdrabniania całość nabierze konsystencji pasty.
    Możesz też składniki pokroić grubiej, a twaróg pokruszyć i zrobić sałatkę zamiast pasty.

Komentarze do przepisu (3)

bryssska 15 marca 2018
Wygląda bardzo zachęcająco ;-)
eluchap 16 marca 2018
To prawda zachęca do wypróbowania.
BEATA1978 16 marca 2018
Pyszna, zabieram przepis :)
Składniki