Pasta jajeczna z pieczrakami

Pasta jajeczna z pieczrakami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fram
czyli kolejny powrót do dziecięcych smaków i babcinej kuchni ;-)

Składniki

  • jajka - 6 szt.
  • pieczarki - 500 g
  • cebula - 2 szt.
  • majonez - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • papryka słodka - 2 łyżeczki
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce, na grubych oczkach i przekładamy do dużej miski

  2. cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce, na grubych oczkach, a potem na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, solimy i smażymy tak długo, aż odparuje cały płyn, pod koniec smażenia dodajemy obie papryki, gotowe pieczarki studzimy i przekładamy do miski z jajkami

  3. na koniec do jajek i pieczarek dodajemy majonez, dokładnie wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)

Składniki
  • jajka - 6 szt.
  • pieczarki - 500 g
  • cebula - 2 szt.
  • majonez - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • papryka słodka - 2 łyżeczki
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
Składniki