Pasta jajeczna z ogórkiem i cebulą

Pasta jajeczna z ogórkiem i cebulą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasio
Smaczna pasta na kanapkę, idealna na Wielkanoc i nie tylko.

Składniki

  • Jaja 10 szt.
  • Ogórki konserwowe 3 szt.
  • Pieczarki marynowane 5 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Szczypiorek lub cebula dymka
  • Koperek
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo, ugotowane miażdżymy widelcem.

    Kroimy na małe kawałki ogórki, grzyby, cebulę i łączymy z jajkami.

    Dodajemy majonez, łyżkę musztardy, posiekany koper i szczypiorek.
    Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Można użyć także octu.

Komentarze do przepisu (1)

babeczka35 21 kwietnia 2019
Smakowita pasta :)
Składniki
  • Jaja 10 szt.
  • Ogórki konserwowe 3 szt.
  • Pieczarki marynowane 5 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Szczypiorek lub cebula dymka
  • Koperek
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
Składniki