Pasta jajeczna z makrelą

Pasta jajeczna z makrelą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Uwielbiamy takie pasty. Pasta z makreli i jajek z dodatkiem natki pietruszki, udekorowana "kawiorem", czyli musztardą francuską.

Składniki

  • makrela wędzona 280-300 g
  • 2 jajka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • majonez 1,5 łyżeczki
  • curry 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz
  • Musztarda francuska

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki siekamy. Jajka gotujemy na twardo, potem siekamy dość drobno.

    Rybę oddzielamy od kości, dokładnie mieszamy z jajkami i majonezem. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, curry i posiekaną natki pietruszki, dokładnie mieszamy.

    Gotową pastą smarujemy kawałki chleba a na wierzch nakładamy odrobinę musztardy francuskiej.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 04 września 2017
I to jest to, co lubią tygrysy, tzn. Lwy ;)
Składniki
  • makrela wędzona 280-300 g
  • 2 jajka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • majonez 1,5 łyżeczki
  • curry 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz
  • Musztarda francuska
Składniki