Pasta jajeczna z makrelą

Pasta jajeczna z makrelą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: cooklife
Będąc dziś w rybnym poczułam piękny zapach makreli, który kojarzy mi się z tegorocznymi wakacjami. Niestety cena nie ta sama co na chorwackim ryneczku no ale ochota była silniejsza:) Od razu pomyślałam, że zrobię pastę jajeczną. Po jajka udałam się do kurnika moich rodziców, przy okazji zrobiłam kilka zdjęć (kura nie wygląda na zadowoloną). Od kliku miesięcy jemy tylko takie jajka, namawiam Was jeżeli macie trochę czasu, miejsca i chęci kupcie kilka kur :)

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 pomidor
  • 0,5 cebuli
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • rukola

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.

  2. Z makreli wyjąć wszystkie ości, oczyszczone kawałki umieścić w misce.
    Do miski wrzucić jajka i rozgnieść je widelcem razem z makrelą.

  3. Pomidory i cebulkę posiekać i dodać do miski.
    Doprawić musztardą, majonezem i przyprawami. Wymieszać.

  4. Na kanapkę położyć klika listków rukoli.

Komentarze do przepisu (5)

renka 05 października 2014
Pasta wyśmienita,moja rodzina zajada tylko takie jajka od własnych kurek(ale nie każdy tak może)
renka 05 października 2014
Zapomniałam dodać -zdjęcie super"modelka"też
cooklife 05 października 2014
Pastę z makrelą pierwszy raz zrobiłam bo zawsze tuńczyk u nas królował. Jeszcze fajna fotka jest na blogu... Czytaj całość »
Pastę z makrelą pierwszy raz zrobiłam bo zawsze tuńczyk u nas królował. Jeszcze fajna fotka jest na blogu kwoki z kurczakami :) Te nasze kury modelkami są idealnymi, nie boją się człowieka i podchodzą jak tylko się rękę wystawi ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 1 pomidor
  • 0,5 cebuli
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • rukola
Składniki