Pasta jajeczna z łososiem

Pasta jajeczna z łososiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Bardzo lubię, pasty jajeczne. Często kombinuję z dodatkami, żeby je urozmaicić. Tym razem, zrobiłam z wędzonym łososiem. Kto lubi łososia, na pewno, polubi tę pastę.

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g. wędzonego łososia
  • szczypior
  • sól, pieprz
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Łososia drobno pokroić. Dodać do jajek.
    Na koniec, dodać pokrojony szczypior. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
    Dodać majonez i musztardę. Wszystko wymieszać i dodatkowo rozgnieść widelcem.
    Schłodzić w lodówce.

Składniki
  • 4 jajka
  • 150 g. wędzonego łososia
  • szczypior
  • sól, pieprz
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
Składniki