Pasta jajeczna z korniszonami

Pasta jajeczna z korniszonami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Na pyszne śniadanie

Przygotowanie

  1. Ugotowałam jaja wkładając je do zimnej wody- 8 minut od zagotowania je wody. Nie ma ryzyka pęknięcia jaj.

    Obrane włożyłam do malaksera z majonezem, musztarda i solą i pieprzem. Można też je rozdrobnić widelcem.
    Trzeba uważać z solą, korniszony są słone.

  2. Do masy jajecznej dodałam pokrojona w kosteczkę cebulę, pokrojoną natkę i pokrojone z grubsza korniszony. Wymieszałam.

    Można użyć śmietany z majonezem, ale trwałość takiej pasty jest krótsza.

  3. Musztarda dodaje lekkiej kwaskowości, cebula świeżości a korniszony wytrawnej słoności.

    Bardzo smacznie się je tą pastę na kanapkach gdy trafiają się chrupiące ogóreczki.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (20)

basiliana 02 listopada 2018
Smakowita pasta, te ogóreczki to bardzo ciekawy dodatek.
SlodkoSlodka83 03 listopada 2018
Smaczniutka :-)
kuchmariola63 04 listopada 2018
Pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki