Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Taka pasta jajeczna jest bajecznie prosta w przygotowaniu, przepyszna i zawsze znika ze stołu jako pierwsza :) to świetne śniadanie - do zaserwowania z naprawdę dobrym chlebem :)

Składniki

  • 4 jajka
  • 0,5 małej cebulki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem na sitku.
    Obrane jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy cebulkę i majonez. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę majonezu - pasta nie powinna być sucha, ale nie powinna też pływać w majonezie :) doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut.
    Podajemy z dobrym chlebem, keczupem i koperkiem.





    Smacznego!!!!

Komentarze do przepisu (2)

danielek 08 sierpnia 2018
Jutro spróbuję z koperkiem.Dzięki :)
kuchniakolorublond 08 sierpnia 2018
Koniecznie spróbuj :)
To ja dziękuję :)
Składniki
  • 4 jajka
  • 0,5 małej cebulki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
Składniki