pasta jajeczna z boczkiem

pasta jajeczna z boczkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewaaa
Na śniadanie, na kolację - idealna :)

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, pęczek szczypioru
  • 50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w paseczki, przysmażyć na chrupko, odsączyć z tłuszczu, schłodzić.

    UWAGA: Zamiast szczypiorku można użyć 1 małej cebuli i przysmażyć ją posiekaną razem z boczkiem, ale uważam, że ze szczypiorkiem lepsze, bo delikatniejsze.

    Jaja i szczypiorek posiekać.

  2. Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami, gotowe ! :)

Komentarze do przepisu (11)

Futka 16 lutego 2015
Pożywna, pyszna i idealna na śniadanko :)
anna-martyka-3 16 lutego 2015
nasza ulubiona pasta jajeczna, ale z boczkiem nie jadlam musze wyprobowac
BEATA1978 16 lutego 2015
Mniam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo, pęczek szczypioru
  • 50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)
Składniki