Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem

Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Młody Bób sprawdził się jako dodatek do tej przesmacznej pasty.

Składniki

  • 2 jajka
  • 200 g bobu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki majonezu (pełne)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez około 10 minut. Studzimy i obieramy.
    Jajka gotujemy na twardo.
    Bób, jajka, tuńczyk (wraz z olejem), majonez blendujemy na gładko.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

ewka16 25 maja 2020
ciekawie wyglądają, ale skąd te warstwy? czy to jest surowe czy pieczone?
GREGORHSPEED 25 maja 2020
Pieczone ciasto francuskie
konhambos 27 maja 2020
Wizualnie i smakowo bez zarzutu!
Składniki
  • 2 jajka
  • 200 g bobu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki majonezu (pełne)
  • sól, pieprz
Składniki