Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem

Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Młody Bób sprawdził się jako dodatek do tej przesmacznej pasty.

Składniki

  • 2 jajka
  • 200 g bobu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki majonezu (pełne)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez około 10 minut. Studzimy i obieramy.
    Jajka gotujemy na twardo.
    Bób, jajka, tuńczyk (wraz z olejem), majonez blendujemy na gładko.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

ewka16 25 maja
ciekawie wyglądają, ale skąd te warstwy? czy to jest surowe czy pieczone?
GREGORHSPEED 25 maja
Pieczone ciasto francuskie
konhambos 27 maja
Wizualnie i smakowo bez zarzutu!
Składniki
  • 2 jajka
  • 200 g bobu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki majonezu (pełne)
  • sól, pieprz
Składniki