Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pasta jajeczna to jedna z ulubionych rzeczy, jakie jadamy na śniadania. Fakt faktem, że bardzo lubimy jajka i to pod wszelką postacią, więc pasta jajeczna również jest ubóstwiana. Ostatnio wypróbowałam nowy przepis na nią. Wersja z awokado jest tą zdrowszą opcją. I jak dla mnie smaczniejszą. Do tego pełnoziarnista grzanka trochę kolendry i pyszne śniadanie gotowe

Składniki

  • 2 jajka
  • duże awokado
  • garść posiekanej kolendy
  • łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
  • pieczywo do podania

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Awokado obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka i ugniatamy widelcem. Dodajemy kolendrę, jogurt oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Składniki
  • 2 jajka
  • duże awokado
  • garść posiekanej kolendy
  • łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
  • pieczywo do podania
Składniki