Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz cayenne
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ przekładamy do naczynia, skrapiamy cytryną i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki jajka. Zawartość naczynia rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem do momentu odpowiedniego rozdrobnienia i połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy bazylię, szczyptę pieprzu cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Do pasty możemy dodać także pokrojone w małą kostkę pomidory.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (4)

BEATA1978 28 grudnia 2015
Uwielbiam :)
GREGORHSPEED 28 grudnia 2015
Wyborna <3
Futka 29 grudnia 2015
:D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz cayenne
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
Składniki