Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler

Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo prosta w przygotowaniu, przepyszna na śniadanie, jak również do pracy. W oryginalnym przepisie było jeszcze curry i majeranek, ale zrezygnowaliśmy z tych dodatków, bo mieliśmy ochotę na bardziej delikatną pastę.

Składniki

  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą do schłodzenia. Obieramy jajka i kroimy w drobną kosteczkę. Pokrojone jajka przekładamy do miski.

  2. Dodajemy musztardę i majonez.

  3. Koperek i szczypiorek siekamy na drobno, dodajemy do jajek

  4. Masło rozpuszczamy w rondelku, studzimy i wlewamy do jajek.

  5. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki do schłodzenia.

  6. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 10 czerwca 2018
Na kolację dziś rzecz idealna, a u nas bardziej na ostro, bo bez chili ciężko żyć xD
Pyszne smarowidełko :)
gochna55 11 czerwca 2018
Zamiast majonezu - gęsty jogurt i posypane prażonymi pestkami: słonecznikiem i dynią lub czarnuszką ! Pychotka. :)
Greg36 11 czerwca 2018
słonecznik ??, dynia ??, czarnuszka ??, jogurt ?? - do pasty jajecznej ??? - JAKIEŚ TOTALNIE NIEPOROZUMIENIE !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sól
  • pieprz
Składniki