Pasta jajeczna idealna

Pasta jajeczna idealna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Gładka, kanapkowa pasta jajeczna, wg mnie idealna:)

Składniki

  • 8-10 jajek ugotowanych na twardo
  • ok. 10 plasterków ulubionej wędliny
  • 1 cebula
  • 2 garści drobno posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu (polecam kielecki)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka, wędlinę i cebulę starłam w robocie kuchennym na najdrobniejszych oczkach (można też użyć tarki albo maszynki do mielenia mięsa).

  2. Natkę pietruszki drobno posiekałam.

  3. Wszystko razem wymieszałam z majonezem, na koniec doprawiłam solą i pieprzem.
    Banalnie prosta, a w smaku boska:). Polecam:)

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 06 listopada 2013
Przepyszna, uwielbiam wszelakie pasty jajeczne !
anetaa26 06 listopada 2013
pychotka :)
Kurka_domowa 06 listopada 2013
Pyszna :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8-10 jajek ugotowanych na twardo
  • ok. 10 plasterków ulubionej wędliny
  • 1 cebula
  • 2 garści drobno posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu (polecam kielecki)
  • sól i pieprz do smaku
Składniki