Pasta jajeczna

Przepis dnia 2009-08-10
Pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Super lekkie śniadanko o wielu smakach.

Składniki

  • jaja ugotowane na twardo, 5
  • mała cebula, 1
  • sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
  • majonez

Przygotowanie

  1. Jaja i cebulkę drobno posiekac, dodac majonez przyprawy, wymieszac. Podawac z pieczywem.

  2. Smak pasty możemy urozmaicic, dodając poszatkowaną paprykę, szczypiorek, zioła, marynowane grzybki i co kto lubi. Przy wspólnym stole każdy wybierze swój smak i wszyscy będą zadowoleni. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

oliwia_winna 28 sierpnia 2009
dziecko drogie; cóż to za nowość, niesamowite! może jeszcze jekiś pomysł na chleb z masłem??? np. chleb z... Czytaj całość »
dziecko drogie; cóż to za nowość, niesamowite! może jeszcze jekiś pomysł na chleb z masłem??? np. chleb z masłem posypany solą, pieprzem, albo posmarowany dżemem.
LIDECZKA 31 sierpnia 2009
Witam serdecznie oliwię_winną! Przepis na chleb już podałam. Teraz specjalnie dla Ciebie przepis na masło: 3 l... Czytaj całość »
Witam serdecznie oliwię_winną! Przepis na chleb już podałam. Teraz specjalnie dla Ciebie przepis na masło: 3 l kwaśnej śmietany wiejskiej wlac do bójki (drewnianego naczynia do robienia masła). Jeśli nie masz, to użyj miksera. Ubijaj śmietanę tak długo, aż zrobią się żółte kulki. Następnie zbij je w jedną całośc i wyjmij z naczynia. Odlej maślankę. Masło przemyj 3-krotnie. Wlej szklankę zimnej wody przegotowanej i łyżką rób wklęśnięcia w kulce masła. Gdy woda zbieleje wylej ją i zalej świeżą. Powtarzaj czynnośc. Masło włóż do słoika i postaw w chłodnym miejscu. Smacznego.
oliwia_winna 02 września 2009
dziękuję !
Składniki
  • jaja ugotowane na twardo, 5
  • mała cebula, 1
  • sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
  • majonez
Składniki