Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Klasyk kuchni polskiej w wersji bez majonezu.

Składniki

  • Jajko kurze 10 szt.
  • Jogurt naturalny gęsty 2 łyżki
  • Musztarda pół łyżeczki
  • Sól 1 płaska łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.

  2. Wystudzone jajka obrać i zetrzeć na wiórki na tarce o małych oczkach.

  3. Dodać jogurt, musztardę, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
    Śniadanie gotowe!

Komentarze do przepisu (8)

Maudie 28 listopada 2019
Pyszne śniadanko :)
kuchmariola63 28 listopada 2019
Super pasta :)
Agusiowesmakolyki 28 listopada 2019
Uwielbiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajko kurze 10 szt.
  • Jogurt naturalny gęsty 2 łyżki
  • Musztarda pół łyżeczki
  • Sól 1 płaska łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz
Składniki