Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczna, szybka i tania pasta do chleba, która króluje u mnie na stole od bardzo dawna. Do tego ciepły, domowy chlebek – i mamy pyszne śniadanko.

Składniki

  • Jaja ugotowane na twardo - 5 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Serek topiony - 200 g
  • Ketchup - pikantny - 3 łyżki
  • Szczypiorek - 1 łyżka drobno pokrojonego
  • Sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy ser topiony, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i szczypiorek, ketchup, sól i pieprz do smaku i całość mieszamy widelcem do połączenia wszystkich składników w gładką masę.

Składniki
  • Jaja ugotowane na twardo - 5 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Serek topiony - 200 g
  • Ketchup - pikantny - 3 łyżki
  • Szczypiorek - 1 łyżka drobno pokrojonego
  • Sól, pieprz - do smaku
Składniki