Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smakowisko
Idealnie pasuje do świeżo upieczonego, domowego chleba.

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie drobno je posiekać i wrzucić do miseczki. Ementaler zetrzeć na tarce o małych oczkach ( ja użyłam tarki do parmezanu) i dodać do jajek. Szczypiorek umyć i drobno posiekać, dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać majonez, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (1)

gochna55 22 listopada 2015
Można zamiast żółtego sera dodać serek topiony koniecznie bardzo kremowy, a dla koloru i odrobiny ostrości... Czytaj całość »
Można zamiast żółtego sera dodać serek topiony koniecznie bardzo kremowy, a dla koloru i odrobiny ostrości startą rzodkiewkę.
Składniki