Pasta do chleba – witaminowa bomba z tuńczykiem

Pasta do chleba – witaminowa bomba z tuńczykiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Świetna pasta do kanapek z mnóstwem witamin i tuńczykiem. Prosta w wykonaniu i świetna w smaku. Spróbujcie sami. Polecam.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 czerwona papryka
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pęczek koperki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym (co kto lubi)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.

    Cebulę, paprykę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę.

    Koperek i szczypiorek drobno siekamy.

    Otwieramy puszki z tuńczykiem, odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.

    Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski.

    Dodajemy majonez, jogurt i musztardę.

    Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Jeśli na kanapkę z pastą położymy listki bazylii to będzie to jak wisienka na torcie…

Komentarze do przepisu (2)

Futka 13 czerwca 2017
Pyszna i bardzo pożywna pasta:)
Facet_w_kuchni 13 czerwca 2017
Dzięki. Polecam :-)
Składniki
  • 4 jajka
  • 1 czerwona papryka
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pęczek koperki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym (co kto lubi)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Składniki