Pasiaste naleśniki z krówkowym serem

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszne naleśniki w paseczki z serem i słodką masą krówkową w sam raz na obiad lub popołudniową przekąskę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą. Studzimy. * Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :) Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. 1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.

  2. Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.Smażymy z obu stron.

  3. Ser biały ucieramy z masą krówkową. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki. Zwijamy w ruloniki. Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową. Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

olunia_lol2 12 października 2012
Wyglądają genialnie, uwielbiam Twoje przepisy :)
Konto usunięte 13 października 2012
fajny prosty przepis:)
USMIECH 13 października 2012
Apetyczne naleśniki , zabieram do ulubionych . Piąteczka ode mnie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki