Parówki zawijane w szynce i serze

Parówki zawijane w szynce i serze
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: adrijah
super na śniadanie albo kolację

Składniki

  • parówki
  • żółty ser
  • szynka (powinna być w podłużnych plastrach)
  • pieprz
  • masło do smażenia
  • chleb tostowy
  • ketchup
  • + wykałaczki

Przygotowanie

  1. Ja miałam tylko polędwicę sopocką, która jest dosyć mała, więc przekroiłam parówki na pół. Na plastrze szynki położyć przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie położyć pod kątem parówkę i zawinąć. W koniec wbić wykałaczkę żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia. Rozgrzać masło na paletni, smażyć parówki na małym ogniu co jakiś czas je przewracając, aż ser się roztopi a szynka zrumieni. Posypać pieprzem. W tym czasie wrzucić chleb tostowy to tostera i opiec. Podawać polane ketchupem.

Komentarze do przepisu (4)

marta_023 28 sierpnia 2008
a ja to lubie od czasu do czasu...
adrijah 28 sierpnia 2008
gosh.. nie powinno być możliwości komentowania bez logowania.. tylko anonimowi tacy odważni... Czytaj całość »
gosh.. nie powinno być możliwości komentowania bez logowania.. tylko anonimowi tacy odważni jesteście

obrzydliwe i żałosne to są właśnie wasze komentarze...

po co w ogóle jest ta niby moderacja komentarzy?!
agaka27 24 października 2008
mm dla mnie wygląda smakowicie a Ci co komentują mówiąc, że to obrzydliwe chyba nigdy w życiu nie widzieli... Czytaj całość »
mm dla mnie wygląda smakowicie a Ci co komentują mówiąc, że to obrzydliwe chyba nigdy w życiu nie widzieli roztopionego sera :/.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • parówki
  • żółty ser
  • szynka (powinna być w podłużnych plastrach)
  • pieprz
  • masło do smażenia
  • chleb tostowy
  • ketchup
  • + wykałaczki
Składniki