Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów. Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście i ciasno zawinąć.
Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm, (nie do końca)
Zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą i posiekanym szczypiorem.