Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański oryginalny przepis na parówki pieczone w cieście
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 268
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 268
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
W miseczce mieszamy roztopione masło, słodzik, maślankę i jajko. W drugim naczyniu łączymy przesianą przez sitko mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz przyprawę curry.
Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy delikatnie łyżką do momentu aż się połączą. Kokilki smarujemy olejem. Ciasto wykładamy po równo do każdego naczynia.
W cieście umieszczamy kawałki pokrojonej parówki. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe danie podajemy z keczupem. Smacznego!