Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane są świetną propozycją na śniadanie czy kolację, ale będą też super przekąską! Można je pałaszować same lub też zagryzać ulubionym pieczywem, U nas różnie. Jak na śniadanko to z pieczywem, jak w ciągu dnia na przekąskę to solo. Do faszerowania wybieram podłużne szpiczaste papryki. Staram się wybierać do faszerowania mniejsze sztuki. Gdy w sklepie są tylko duże wówczas faszeruję je w inny sposób, bez rozcinania - napełniam je farszem odcinając końcówkę z łodyżką.
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Papryczki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki
Ser rozcieramy za pomocą łyżki. Solimy i doprawiamy pieprzem
Awokado rozgniatamy widelcem na gładko. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy i łączymy z twarogiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy
Serkiem wypełniamy połówki papryczek i obficie posypujemy szczypiorkiem