Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z makreli z żółtą papryką to świetna propozycja na kanapki. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę dusimy. Z ryby pozbywamy się ości i skóry i nie i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy. Studzimy. Przechowujemy w lodówce. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego ;)