paprykarz z gulaszu

paprykarz z gulaszu
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Wiesia-S
Pyszny paprykarz, wspaniały na kanapki . Zamiast kupować wędliny wolę od czasu do czasu zrobić właśnie taki .

Składniki

  • 60 dkg mięsa karkówki lub łopatki, 1 duża cebula, papryka czerwona, 2 sztuki drobno pokrojona - czosnek2 ząbki, 1 łyżeczka papr

Przygotowanie

  1. Do rondla na smalec wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Kiedy cebula się zeszkli włożyć drobno pokrojone mięso (karkówka lub łopatka) i podsmażyć. Dodać soli i pieprzu do smaku, podlać wodą ( powyżej mięsa) i gotować na małym ogniu. Kiedy mięso będzie już w miarę miękkie dodać drobno pokrojoną paprykę, doprawić papryką w proszku, czosnkiem i gotować dalej. kiedy wszystko będzie miękkie zestawić z ognia i wsypać paczkę żelatyny. Dobrze wymieszać i rozlać do słoików lub wysokiej miski. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 listopada 2020
Pyszotka:)
Składniki
  • 60 dkg mięsa karkówki lub łopatki, 1 duża cebula, papryka czerwona, 2 sztuki drobno pokrojona - czosnek2 ząbki, 1 łyżeczka papr
Składniki