Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko. Z chlebkiem dobrze smakuje.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać. Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Przełożyć do salaterki i wystudzić. Smarować chlebek i zajadać. Smacznego. Porady Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.