Papryka nadziewana

Papryka nadziewana
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia90
Pyszne danie na śniadanie bądź kolacje :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)

Przygotowanie

  1. Składniki na 6 porcji:

    3 papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    200 g startego sera mozzarella
    100 g startego sera cheddar
    1 pęczek posiekanego szczypiorku
    6 jajek
    100 g pokrojonej szynki


    Sposób przygotowania:

    1. Każdą paprykę przekrój na pół i wydrąż środek z każdej z nich.

    2. Wyłóż połówki papryk na blaszce. Każdą z nich przypraw szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.

    3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Do każdej połówki papryki włóż starty ser mozzarella i szczypiorek.

    4. Następnie do każdej połówki, wbij po jednym jajku.

    5. Następnie ponownie przypraw szczyptą soli i pieprzu. Do każdej papryki włóż szynkę, starty ser cheddar oraz szczypiorek.

    6. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie. Wygląda naprawdę apetycznie! Do tego podałam bagietkę z serem :)

Komentarze do przepisu (1)

Joasia100 27 maja 2016
A ja się zawsze męczyłam i zamiast połówki papryki faszerowałam całą, przewracała się itd. Fajny pomysł z... Czytaj całość »
A ja się zawsze męczyłam i zamiast połówki papryki faszerowałam całą, przewracała się itd. Fajny pomysł z jajkiem.
Składniki
  • Składniki w opisie :)
Składniki