Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne śniadanie
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne i solimy i pieprzymy. Paprykę układamy na papierze do pieczenia i podpiekamy w piekarniku nagranym do 180 stopni 15-20 minut.
PO tym czasie paprykę wyjmujemy z piekarnika, do każdej połówki wbijamy ostrożnie jajko, posypujemy pokrojoną w kosteczke szynką i startym żółtym serem. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. Solimy i pieprzymy. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 30 minut aż białko się zetnie. Życzę smacznego !