Papilotki z ciasta filo jajeczno-serowo-pomidorowe

Papilotki z ciasta filo  jajeczno-serowo-pomidorowe
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Smacznie30
Pyszne szybkie śniadanie:-)

Składniki

  • 2-3 jajka z wolnego wybiegu
  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 8 mini kulek mozzarelli
  • 6 pomidorków koktailowych
  • Sól morska
  • Pieprz
  • Koperek
  • 3 gałązki szczypioru

Przygotowanie

  1. Ciasto filo składam równo arkusz przy arkuszu i wycinam kwadraty u mnie 6 muszą być trochę większe od foremki na babeczek aby rogi wystawały,każdy kwadrat ma teraz 5 karteczek przełóż każdą karteczkę na przemian do każdej z foremek aby rogi tworzyły wachlarz roztrzepane jajko,do każdej papilotki włóż po 2 lub 3 kuleczki sera,szczypiorku i zalewaj jajkiem przyprawionym a na wierzchu połóż pomidorka piecz w 190 stopniach około 20 min masa musi się ściąć a ciasto ma być złote Smacznego:-)♡♡♡

Składniki
  • 2-3 jajka z wolnego wybiegu
  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 8 mini kulek mozzarelli
  • 6 pomidorków koktailowych
  • Sól morska
  • Pieprz
  • Koperek
  • 3 gałązki szczypioru
Składniki