Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne pankejki z czekoladą w środku. Idealnie sprawdzają się na śniadanie i na kolację szczególnie dla małych głodomorów.
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Na papierze do pieczenia zrobić kleksy z nutelli (każdy kleks z jednej łyżeczki). Lekko rozsmarować na kształt płaskiego kółka. Włożyć do zamrażarki na 20 minut.
Do miski wsypać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, żółtko oraz olej. Wymieszać składniki za pomocą rózgi lub miksera do uzyskania jednolitej masy. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Odstawić do lodówki na 20 minut.
Na lekko rozgrzaną patelnię nałożyć 1-1,5 łyżki ciasta(trochę większe niż krążki z nutellą) a na jego środek położyć schłodzony krążek czekolady. Przykryć drugą warstwą ciasta i piec przez chwilę na małym ogniu. Po chwili obrócić i piec na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!