Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pancakes, dobre jako każdy posiłek dnia. Można spokojnie zjeść je z jogurtem, serkiem, miodem, owocami itp. Smacznego
Miska, Łyżki, Patelnia, Chochla
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rozbij jajka i wymieszaj żółtka z białkami. Dodaj mleko i olej i dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Następnie wsyp je do mokrych i wymieszaj na konsystencję dość gęstej śmietany.
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką i nie dawaj na nią tłuszczu. Na gorącą wylewaj ciasto tak, aby powstawały placki o około 10-centymetrowej średnicy. Kiedy na ich wierzchu pojawią się kratery po pęcherzykach powietrza, przewróć na drugą stronę. Minuta smażenia na każdą ze stron powinna wystarczyć.