Pancakes

Pancakes
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: figazmakiem
Puszyste naleśniki amerykańskie, które idealnie sprawdzą się na śniadanie

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło roztopić, poczekać kilka minut do przestudzenia. Jajka roztrzepać rózgą kuchenną lub widelcem. Do jajek dodać mleko, przestudzone masło, wymieszać wszystko. Przesiać mąkę. Połączyć ją z pozostałymi składnikami. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.

  2. Smażyć placuszki na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Pancakes odwracać na drugą stronę dopiero gdy pojawią się pęcherzyki.

  3. Dodać świeże owoce, bitą śmietanę lub mrożone owoce przysmażone z miodem na patelni.

Składniki
Składniki