Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i pożywne śniadanie. Tym razem z wiśniową frużeliną.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Składniki
Napój owsiany wlewamy do rondelka, wsypujemy płatki owsiane, dodajemy szczyptę soli i wstawiamy całość na ogień. Doprowadzamy do wrzenia mieszając od czasu do czasu. Gotujemy płatki 3 minuty. Jeśli są za gęste możemy dodać trochę więcej napoju owsianego. Zestawiamy z ognia gotowe płatki i doprawiamy je miodem lub cukrem oraz cynamonem. Gotowe płatki wykładamy na talerze i polewamy frużeliną. Owsianka z frużeliną wiśniową gotowa!
Nasze rady: Frużelinę wiśniową możemy kupić lub zrobić samemu. Polecamy frużelinę z naszej spiżarni: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-fruzelina-wisniowa-do-ciast,1976398,walek.html