Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieziemsko wyglądająca - i smakująca! - owsianka ze śliwkami, jagodami i kakao
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Płatki, otręby, morwę, len i siemię lniane solę i zalewam mlekiem rozrobionym z kakao. Zagotowuję, wyłączam palnik i odstawiam pod przykryciem. Śliwki kroję w dość dużą kostkę i łączę z jagodami. Podgrzewam na patelni masło, dodaję owoce i miód. Grzeję chwilę i dodaję do owsianki. Płatki pochłonęły dużo płyny, więc dolewam jeszcze trochę mleka. Wszystko razem mieszam i zagotowuję ponownie. Zmniejszam palnik do minimum i podgrzewam jeszcze kilka minut. Przekładam śniadanie do miski, ozdabiam morwą i stokrotkami.