Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pyszny i pożywny początek dnia pachnący piernikami.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 67
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 67
Składniki
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, pokrojonego w plasterki banana, posiekane migdały oraz przyprawę do piernika. Całość zalewamy wodą – tyle, aby przykryć składniki. Rondelek stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy płatki wchłoną wodę, wlewamy mleko i zagotowujemy owsiankę. Od zagotowania, owsiankę trzymamy jeszcze przez 2 minuty na gazie, a następnie przekładamy do miseczek. Na zakończenie, dodajemy po łyżeczce powideł na porcję, kilka plasterków jabłka oraz posypujemy orzechami włoskimi.