Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z dyniowym pure, orzechami, karmelizowanym jabłkiem i syropem klonowym....
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 144
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 179
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 144
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 179
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia. Na koniec dodać szczyptę cynamonu i pure z dyni, wymieszać.
W międzyczasie jabłko przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Przełożyć na patelnię, wlać syrop klonowy i 1-2 łyżki wody, smażyć przez 5-6 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone kawałki jabłka, posypać orzechami, polać sosem z patelni.