Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka w stylu lodów jagodowych w rożku....takie miałam skojarzenie jak spróbowałam jej po raz pierwszy :) Polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i wrzucamy ziarenka lub laskę wanilii - gotujemy. Kiedy mleko się zagotuje to wrzucamy płatki, gotujemy na małym gazie pod przykryciem - od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś 3-5 minutach wrzucamy borówki i dalej gotujemy. Czekamy aż owsianka uzyska pożądaną konsystencję. Przekładamy do miseczki, dekorujemy i zajadamy. Smacznego :)