Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe śniadanie dla każdego.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Składniki
Zagotować wodę z mlekiem. Wsypać rodzynki lub daktyle, i dodać pokrojonego banana. Wymieszać.
Dodać masło i miód. Powoli wsypywać płatki owsiane, cały czas mieszając. Na koniec dodać szczyptę soli.
Gotować ok. 5 minut na bardzo małym ogniu. Podawać na ciepło. Ilość płatków owsianych można zmienić, w zależności od tego czy wolimy gęstszą owsiankę czy rzadszą.