Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne, w sam raz na śniadanie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1865
Składniki
Do miski wbijamy jajka,dodajemy sól i cukier i ubijamy trzepaczką. Następnie dodajemy zsiadłe mleko i mąkę i dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Jabłka obieramy, kroimy na drobne, płaskie cząstki i dodajemy do ciasta.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Dobrze podpiekamy z obu stron tak, by środek się usmażył. Podajemy na ciepło z ulubionym dżemem.
P.S. zamiast mąki owsianej, można użyć mąkę pszenną lub orkiszową, lub pomieszać obie. Zamiast jabłek można dodać pokrojone w plasterki banany, lub dać pół na pół z jabłkami.