Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, polecam :) Do sporządzenia tego omleta możemy użyć innych grzybów.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2078
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1369
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 393
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2078
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1369
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 393
Składniki
Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy w kostkę. Grzybki wraz z cebulką smażymy na oleju, na małym ogniu (muszą być uduszone). Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy pieczarki z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego ciasta razem z serem, mieszamy łyżką wszystkie składniki. Rozgrzewamy olej na większej patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, uważając podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet dzielimy na porcję i wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!