Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Pyszny omlet na szybki obiadek:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy nadzienie.Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą.Pomidor sparzamy wrzątkiem,zdejmujemy z niego skórkę,kroimy na dość duże cząstki i dodajemy do pieczarek z cebulą.Dusimy całość przez chwilę.Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Robimy omlet:ubijamy jajka,mąkę,dodajemy łyżkę wody i łyżkę masła,smażymy na patelni tak,aby spód był podpieczony,a środek ścięty.Zsuwamy na talerz,składając omlet na pół.Nadzienie podgrzewamy i posypujemy natką i szczypiorkiem.Wkładamy delikatnie do środka omletu i od razu podajemy.

Komentarze do przepisu (4)

margo21 20 września 2011
Musi być pyszny .Pieczarki w naleśniku dobra kompozycja,też robię podobnie.
taura 21 września 2011
smakowicie wygląda
celinaes 26 września 2011
Autor zapomniał o mące.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki