Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron podany w postaci omletu wyszedł wspaniały, co prawda trzeba uważać przy przewracaniu omletu na drugą stronę, ale ogólnie potrawa pycha, sycąca a do tego zdrowa.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojony w drobne paseczki boczek oraz pokrojone w plastry pieczarki.
Do lekko podsmażonych boczku i pieczarek dodajemy posiekany w paseczki por.
Wszystko razem mieszamy i smażymy dalej do momentu zeszklenia się pora. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do podsmażonych pora, boczku i pieczarek.
Całość dokładnie mieszamy, a następnie zalewamy zmiksowanymi razem ze solą i pieprzem, na pianę jajkami.
Jajeczną pianę lekko mieszamy z resztą składników a następnie zostawiamy na średnim ogniu aby jajka nam się ścięły.
Kiedy piana jajeczna zetnie nam się z wierzchu, przewracamy omlet na drugą stronę za pomocą dużej łopatki i smażymy przez około 3-4 minut na średnim ogniu.
Usmażony omlet przekładamy na na talerz, dzielimy go na mniejsze porcje i się zajadamy.
Smacznego !!!