Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny omlet urozmaicony dodatkami. Wykorzystałam wędzonego łososia oraz buraka liściowego.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 542
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1429
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 127
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 542
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1429
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 127
Składniki
Gałązki buraka liściowego umyć, pokroić na kawałki.
Papryczkę chili pokroić w cienkie paseczki, łososia podzielić na drobne kawałeczki. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę, dodać paseczki papryczki chili. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie (łosoś i pokrojony mangold) na środek omletu. Całość podpiekać jeszcze przez chwilę, następnie omlet złożyć i zsunąć z patelni. Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji mamy omlecik dla jednej osoby.