Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Maż pojechał na rower do lasu a przywiózł kurki.
Po dokładnym umyciu i ocieknięciu kurki podsmaża się na rumiano i lekko soli. jeśli używa się mrożonych kurek można dodać odrobinę miodu aby zrównoważyć gorzkość. Kurki zalewa się rozbełtanymi jajami z posiekaną natką pietruszki, sola i pieprzem. i smaży na średnio mniejszym ogniu pod pokrywką, aż góra się zetnie. U mnie był na śniadanie i pocięty na paski do pracy.
Smacznego :)