Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1758
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 45
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1758
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 45
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Składniki
Przygotować suchą miskę. Wbić do niej całe jajka oraz dodać kolejno mąkę, szczyptę soli i mleko. Rozpocząć ubijanie, najlepiej trzepaczką. Nie trzeba ubijać jajek na puszystą masę, wystarczy zamieszane składników na jednolitą konsystencję oraz lekkie podbicie ich. Masa powinna być dość gęsta.
Cebulę obrać z łupinek, a następnie pokroić na drobne kawałki. Szynkę pokroić na kostki lub niewielkie plasterki. Oba składniki dodać do masy jajecznej i zamieszać. Puszkę z kukurydzą otworzyć. Odsączyć warzywo z zalewy, po czym dodać do masy jajecznej. Wymieszać całą masę przy pomocy łyżki. Nie używać miksera, ponieważ zniszczy to składniki
Z przygotowanej masy wykonać 2-3 omlety wylewając na patelnię grubą warstwę przy pomocy chochelki. Smażyć aż z obu stron omlet będzie dobrze przyrumieniony. Przełożyć na talerz. W wysokim kubku zmieszać ze sobą majonez, ketchup i jogurt, po czym polać nim omlet i ułożyć na potrawie plasterki pomidora. Podawać z pieczywem pełnoziarnistym, póki potrawa jest jeszcze ciepła.