Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne śniadanie- zamiast jajecznicy proponujemy puszysty omlet z groszkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 252
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 252
Składniki
Jajka wbijamy do dużej miski. Wsypujemy sól i pieprz, ubijamy trzepaczką jajka, aż trochę się spienią. Wlewamy mleko, mieszamy. Patelnię o średnicy 26 cm Stawiamy na ogień, rozgrzewamy masło i wylewamy masę jajeczną. Zmniejszamy ogień do minimum. Na jednej połowie układamy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i groszek. Przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy omlet na małym ogniu pod przykryciem 5-6 minut. Po tym czasie odkrywamy pokrywkę i delikatnie łopatką silikonową podważamy omlet po brzegach. Jeśli jest rumiany, połową wolną od warzyw przykrywamy ostrożnie omlet-składamy go na pół. Przykrywamy i jeszcze 2-3 minuty smażymy go, aby doszedł. Gotowy omlet zsuwamy ostrożnie na talerz. My położyłyśmy omlet na pierzynce z rukoli. Proste i smaczne śniadanie gotowe!