Omlet z bananami.

Omlet z bananami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Idealny na lekką kolację.

Składniki

  • Jajo kurze 2 szt
  • Banan 2 szt
  • Śmietana 1 łyżka
  • mąka 1 łyzka
  • Masło 1 łyzka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i podsmażyć rumiano na maśle. Żółtka jaj, śmietanę i sól wymieszać, dodać ubitą na sztywno pianę i mąkę. Na patelnię wlać odrobinę rozgrzanego oleju i wyłożyć delikatnie omlet. Na wierzchu poukładać podsmażone plastry bananów, posypać pieprzem i zapiec 10 minut w temperaturze 200°C.

Składniki
  • Jajo kurze 2 szt
  • Banan 2 szt
  • Śmietana 1 łyżka
  • mąka 1 łyzka
  • Masło 1 łyzka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do formy
Składniki