Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i szybki omlet z twarogiem idealny na śniadanie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 192
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 192
Składniki
W misce rozgnieść widelcem twaróg, dodaj żółtka, sól, cukier waniliowy, jogurt, sok z cytryny i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij oddzielnie na sztywno i dodaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i wyrównaj powierzchnię. Smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor, po około pięciu minut z każdej strony.
Omlet podaj posypany cukrem puder lub z ulubionym dżemem czy owocami. Polecam.